Учениците на 8 СУ Арсени Костенцев скоро ще тренират

...
           Учениците на 8 СУ Арсени Костенцев скоро ще тренират
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград направи първа копка на спортна площадка

 

          Учениците на 8 СУ " Арсени Костенцев " скоро ще упражняват на съвременна, отговаряща на всички условия спортна площадка. Днес кметът на Община Благоевград - доктор Атанас Камбитов и учебният шеф Сергей Биров направиха първа копка за създаване на оборудването. Проектът ще се осъществя със взаимното финансиране на Община Благоевград и Министерството на образованието и науката.

 

          " Благодаря на министър Вълчев, че тази и предходната година МОН обезпечи задоволително средства за просветителната инфраструктура. Благодарение на тези средства в Благоевград няма учебно заведение, което да не е ремонтирано ", съобщи кметът доктор Камбитов.

 

          " Във всички учебни заведения изискванията са повече от отлични. Разбира се, продължаваме да надграждаме. Днес даваме старт на строителството на спортната площадка, изпълнителят ще се оправи в период, а ние ще направляваме строителните действия. Доволен съм, че се оформя същински огромен и съвременен състезателен комплекс - наоколо е общинският плувен басейн, тук са и тенис кортовете, скоро ще има и съвременно футболно игрище. Децата имат всички нужни уреди, с цел да спортуват ", акцентира кметът.

          Директорът на 8 СУ " Арсени Костенцев " - Сергей Биров, не скри вълнението си от старта на този план. Той благодари на общинското управление, в лицето на кмета доктор Атанас Камбитов, за грижите, които се поставят за възобновяване на материалната база на образователното заведение.

 

          " Днес е значим ден за нас, тъй като вършим първа копка на футболно игрище. Благодарение на помощта на Община Благоевград беше построена добра материална база, беше построена оградата на учебното заведение, която 30 години не бе незавършена, беше приключена залата за хранене и други елементи от постройката на учебното заведение, за което съм благодарен ", сподели Биров.

 

          За положителното начинание бе отслужен водосвет, а кметът доктор Атанас Камбитов пожела на всички възпитаници здраве и сполучлива образователна година.

 

          На церемонията участва ръководителят на Общинския съвет Радослав Тасков, заместител -кметът по филантропичните действия Христина Шопова, заместник-кметът по финансите Иво Николов, заместник-кметът по строителството инж. Емилия Тунева.

 

          Директорът на VII СУ и преподавателят по изобразително изкуство Димитрина Гошева подариха особено направена икона с лика на св. Иван Рилски на кмета доктор Атанас Камбитов, с благопожелание за здраве и триумфи.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР